donderdag 30 september 2010

Samenkomst 3 oktober - Gods rivier


Aanstaande zondag is er weer een samenkomst, en Jan Douwe wil dan voor ons preken uit Ezechiƫl 47:1-12. Het gaat hier over de rivier die uit de tempel voortkomt en dieper en dieper wordt. Zo is God bezig ons uit te dagen om meer en meer van hem te ervaren. Hij leert ons om meer in toewijding te groeien. Totdat we helemaal niet meer kunnen staan. Het koninkrijk van God groeit ook wonderbaarlijk in diepte. Het maakt alles gezond. Het geeft overal vrucht. Het werk van de Geest is om vanuit het heiligdom levend water te voorschijn te brengen. De rivier stroomt de wereld binnen en wordt steeds dieper en breder. De vraag is dan: Durf jij het aan? Durf jij je over te geven aan de stroom van Gods rivier, en dat water je leven en doel te laten bepalen? En als het te diep wordt om zelf te staan? De Geest wil jou dieper in Gods rivier brengen. Zodat je tot je doel komt. Zijn doel met jouw leven.

Ook wordt zondag het Avondmaal gevierd. We herdenken daarmee alles wat Jezus voor ons gedaan heeft. Wanneer je vragen hebt over het (mee)vieren hiervan: neem even contact op met Jan Huizenga (050-4094899) of Menno Waardenburg (050-4096160).
Welkom!

woensdag 22 september 2010

Samenkomst zondag 26 september - Bodybuilding voor je karakter


In onze gemeente willen we graag weten welke gaven mensen hebben. Waar kunnen ze zich inzetten voor Gods Koninkrijk? Nu las ik laatst in een boek een stukje over iemand, die beweerde dat er meer behoefte is aan een 'vruchtentest' dan aan een gaventest. Hij doelde daarmee op Galaten 5,22 en 23 waar Paulus schrijft over de vrucht van Geest. Uit allerlei gedeelten in de Bijbel blijkt hoezeer God hecht aan de toestand van ons karakter. Het gebruik van de mooiste gaven zonder een liefdevolle houding is niet alleen  beschadigend voor mensen, maar doet ook tekort aan de eer van God. God laat Paulus zelfs meedelen dat gaven, hoe mooi en groot ook, zonder de juiste houding helemaal niks voorstellen.Vanuit die kant bekeken kun je ermee instemmen dat een 'vruchtentest' zo gek nog niet is.
God zal dus in zijn omgang met ons meer inzetten op karaktervorming , dan op onze geestelijk successen met de gaven die we van hem gekregen hebben. Hoe kun je werken aan een gezonde karaktervorming en hoe word je daarin getraind?
Aanstaande zondag wil Hessel spreken over deze karaktervorming. Hij zal dit doen aan de hand van Genesis 37:1-28. Het gaat hier over Jozef die verkocht wordt en als slaaf Gods weg blijft zoeken. In de woorden van Hessel zelf:

"Soms zie je dat mensen als het ware gevangen blijven zitten in hun verleden of in hun omstandigheden of in wrok over wat anderen hen hebben aangedaan. Dat heeft vaak zo'n verlammende uitwerking! Bij Jozef zie je dat het ook anders kan; ondanks een moeilijke jeugd, zware omstandigheden, onrecht en beproevingen wordt hij niet zuur of verbitterd, maar blijft hij een positieve instelling houden en is hij uiteindelijk een zegen voor heel veel mensen. We gaan onderzoeken wat Jozefs geheim hiervoor was en proberen te ontdekken of wij voor ons eigen leven hier en nu daar onze winst mee kunnen doen."


Iedereen is weer van harte welkom! Neem gerust gasten mee.

donderdag 16 september 2010

Zondag 19 september: Word stil voor God..

Aanstaande zondag wil Jan Douwe voor ons preken uit Ezechiƫl 22:1-16, vooral vers 5. Daar staat:'Dichtbij en ver weg zullen ze zich vrolijk over je maken, want je naam is bezoedeld, en groot is de verwarring binnen je muren.'
Het gaat hier om verwarring, oorspronkelijk lawaai. Er was voor God teveel lawaai in de stad. Lawaai werd veroorzaakt door de vele zonden van de mensen. Maar ook door hun gebeden en afgoderij. God zegt hier, we moeten het lawaai laten verstommen, zodat we met Hem kunnen praten. Ons kracht ligt in stilte en vertrouwen. Stop al het lawaai. Word stil voor God. Doe de zonde weg, zorg dat je uit de drukte komt, zonder de geluiden, en word stil. Stil voor het aangezicht van God.

Van harte welkom!

donderdag 9 september 2010

12 september: Startzondag!


Aanstaande zondag is het Startzondag!
Start van een nieuw seizoen. Veel dingen zijn alweer begonnen: school, werk, vergaderingen etcetera. Maar het is goed om er een moment bij stil te staan. Om te bezinnen, om elkaar te bemoedigen, bijelkaar te zijn en Gods hulp en leiding en Zijn zegen te vragen. Zijn nabijheid te ervaren.
We willen samen op weg gaan, daarom is het goed om activiteiten samen te dragen. Zowel praktisch, organiseren, als door middel van elkaar steunen en opbouwen.
Voor dat laatste zijn er bv. de huiskringen, groeigroepen, en de Ontmoetingsavond . Zondag zal daar meer over verteld worden, en Jan Douwe zal gaan preken uit genesis 11:27-12:9 'De roeping van Abram'.
Jan Douwe beschrijft het thema van zijn preek als volgt:
"Liefde in het leven van Abraham: God kwam naar Abraham toe terwijl hij God helemaal niet kende. God wilde hem zegenen en een groot nageslacht geven, een land en een lang leven. Zo maar gratis.
God komt dus eigenlijk naar Abraham en geeft hem heel veel cadeaus. Zo is Gods liefde voor ons. Zo maar gratis. God komt naar jou en mij en geeft ons bescherming, eeuwig leven, hoop, troost, geborgenheid, identiteit, zegeningen, hulp. Hij geeft het gewoon!
Abraham kon het pakken en God gaan dienen. Maar soms zijn we als mensen wiens handen geboeid zijn. Dan komt God met zijn cadeaus en wij kunnen het niet pakken. Wij zitten vast. Vast aan trots of verslaving of zonde of wat de mensen zullen denken of logica of angst.
Geloof is wanneer onze handen worden losgemaakt door de Geest en wij Gods cadeaus kunnen pakken. Overgave is wanneer we met bevrijde handen God dienen."

Van harte welkom!