woensdag 22 september 2010

Samenkomst zondag 26 september - Bodybuilding voor je karakter


In onze gemeente willen we graag weten welke gaven mensen hebben. Waar kunnen ze zich inzetten voor Gods Koninkrijk? Nu las ik laatst in een boek een stukje over iemand, die beweerde dat er meer behoefte is aan een 'vruchtentest' dan aan een gaventest. Hij doelde daarmee op Galaten 5,22 en 23 waar Paulus schrijft over de vrucht van Geest. Uit allerlei gedeelten in de Bijbel blijkt hoezeer God hecht aan de toestand van ons karakter. Het gebruik van de mooiste gaven zonder een liefdevolle houding is niet alleen  beschadigend voor mensen, maar doet ook tekort aan de eer van God. God laat Paulus zelfs meedelen dat gaven, hoe mooi en groot ook, zonder de juiste houding helemaal niks voorstellen.Vanuit die kant bekeken kun je ermee instemmen dat een 'vruchtentest' zo gek nog niet is.
God zal dus in zijn omgang met ons meer inzetten op karaktervorming , dan op onze geestelijk successen met de gaven die we van hem gekregen hebben. Hoe kun je werken aan een gezonde karaktervorming en hoe word je daarin getraind?
Aanstaande zondag wil Hessel spreken over deze karaktervorming. Hij zal dit doen aan de hand van Genesis 37:1-28. Het gaat hier over Jozef die verkocht wordt en als slaaf Gods weg blijft zoeken. In de woorden van Hessel zelf:

"Soms zie je dat mensen als het ware gevangen blijven zitten in hun verleden of in hun omstandigheden of in wrok over wat anderen hen hebben aangedaan. Dat heeft vaak zo'n verlammende uitwerking! Bij Jozef zie je dat het ook anders kan; ondanks een moeilijke jeugd, zware omstandigheden, onrecht en beproevingen wordt hij niet zuur of verbitterd, maar blijft hij een positieve instelling houden en is hij uiteindelijk een zegen voor heel veel mensen. We gaan onderzoeken wat Jozefs geheim hiervoor was en proberen te ontdekken of wij voor ons eigen leven hier en nu daar onze winst mee kunnen doen."


Iedereen is weer van harte welkom! Neem gerust gasten mee.