donderdag 9 september 2010

12 september: Startzondag!


Aanstaande zondag is het Startzondag!
Start van een nieuw seizoen. Veel dingen zijn alweer begonnen: school, werk, vergaderingen etcetera. Maar het is goed om er een moment bij stil te staan. Om te bezinnen, om elkaar te bemoedigen, bijelkaar te zijn en Gods hulp en leiding en Zijn zegen te vragen. Zijn nabijheid te ervaren.
We willen samen op weg gaan, daarom is het goed om activiteiten samen te dragen. Zowel praktisch, organiseren, als door middel van elkaar steunen en opbouwen.
Voor dat laatste zijn er bv. de huiskringen, groeigroepen, en de Ontmoetingsavond . Zondag zal daar meer over verteld worden, en Jan Douwe zal gaan preken uit genesis 11:27-12:9 'De roeping van Abram'.
Jan Douwe beschrijft het thema van zijn preek als volgt:
"Liefde in het leven van Abraham: God kwam naar Abraham toe terwijl hij God helemaal niet kende. God wilde hem zegenen en een groot nageslacht geven, een land en een lang leven. Zo maar gratis.
God komt dus eigenlijk naar Abraham en geeft hem heel veel cadeaus. Zo is Gods liefde voor ons. Zo maar gratis. God komt naar jou en mij en geeft ons bescherming, eeuwig leven, hoop, troost, geborgenheid, identiteit, zegeningen, hulp. Hij geeft het gewoon!
Abraham kon het pakken en God gaan dienen. Maar soms zijn we als mensen wiens handen geboeid zijn. Dan komt God met zijn cadeaus en wij kunnen het niet pakken. Wij zitten vast. Vast aan trots of verslaving of zonde of wat de mensen zullen denken of logica of angst.
Geloof is wanneer onze handen worden losgemaakt door de Geest en wij Gods cadeaus kunnen pakken. Overgave is wanneer we met bevrijde handen God dienen."

Van harte welkom!