woensdag 20 oktober 2010

24 oktober Alpha-dienst: Wat doe ik met de rest van mijn leven?


Zondag hebben we een zogenaamde Alpha-dienst. De samenkomst maakt deel uit van het Alpha-weekend. De Alpha-cursus (zie op de gelijknamige pagina in de rechterkolom) is al weer een tijdje bezig. Halverwege de cursus is er dan het Alpha-weekend. Tijdens dat weekend staat onderwijs over de Heilige Geest centraal. We hebben het gehad over wie hij is en wat hij doet, maar ook over de vraag hoe je vervuld kunt worden met de Geest. Eigenlijk gaat het erom in welke mate jij voor Jezus Christus leeft. Waar draait jouw leven om? Is hij meer en meer de centrale persoon in je leven. Is hij in toenemende mate je leidsman? Daaruit blijkt of je leven voller is van de Geest. Hoe voller, hoe meer je het beeld van Jezus zult vertonen. En hoe meer je dus je doel, je bestemming als mens bereikt (Rom. 8:29)

Zondag wil Jan Douwe dit belichten aan de hand van Matteus 12:22-32. Hij schrijft het volgende:
"Daar gaat het om de genezing van een bezetene. Daar komen twee reacties op. De Farizeeën vinden dat Jezus dat doet met hulp van Beëlzebub*. Maar anderen loven God om het wonder. Dat zijn de twee reacties die nog steeds op het werk en woorden van Jezus gegeven worden. Je vindt Hem niks, of je vindt Hem alles. Wanneer je Hem erkent als God en redder, is zijn koninkrijk nabij gekomen. De toekomst wordt zichtbaar waar het werk van de satan wordt vernietigd."

Het volgen van Jezus is niet maar het erkennen van een theologische waarheid. Wie Jezus volgt, wordt daarmee direct een bedreiging voor de tegenstander en zijn rijk. Daarom de vraag: Wat doe jij met de rest van je leven? Ben jij bereid alles te geven?
Iedereen is van harte welkom in deze Alpha-dienst!

* Beëlzebub is een andere naam voor satan