donderdag 28 oktober 2010

Samenkomst 31 oktober: Change!


31 Oktober. Dan is het Hervormingsdag. De dag waarop de 'hervormde' of 'gereformeerde' kerk ontstaan is: de kerk die voortdurend wilde blijven 'reformeren': veranderen. Het is feitelijk oer-gereformeerd om je vormgeving als kerk steeds te blijven veranderen.
Zo is het ook oer-Bijbels om als Christen steeds weer en steeds meer veranderd te worden, door bewuste overgave en gehoorzaamheid aan Christus: een nieuw hart met een nieuwe gezindheid om te doen wat God wil.
Hessel Keuter zal er zondag over spreken, daarvoor neemt hij Romeinen 12 vers 1 en 2 als uitgangspunt. Hij schrijft daarover verder nog:
"Hfst. 12 sluit rechtstreeks aan op hfst. 8: de 'bergtop' van het geloof, niets kan mij scheiden van de liefde van God in Jezus Christus. Daar zit meteen aan vast dat je door diezelfde Jezus Christus een nieuw, ander leven gaat leiden (zie hfst 12: 9-21). Niet zo van voor-wat-hoort-wat, maar vanuit de kracht van de Heilige Geest, waarmee Hij in je komt wonen. Het punt is alleen wel dat daar een daad van persoonlijke overgave aan Hem voor nodig is: jezelf als offer in Zijn dienst stellen, veranderen, je gezindheid vernieuwen, je richten op wat God wil.
De kern van Christelijk leven is dus: verandering; je wordt een ander mens doordat Jezus Christus in je komt wonen. Maar je kunt er wel voor kiezen of je je aan Zijn leiding overgeeft of niet; of je Zijn stem gehoorzaamt of volhardt in ongehoorzaamheid.
In feite is dat het grootste offer dat we kunnen brengen aan God, waarmee we ook onze dankbaarheid tonen: onszelf."


Zondag zullen we ook aandacht schenken aan Dankdag. Om ons eraan te herinneren dat we in alles afhankelijk zijn van Hem, die het leven is en leven geeft, die ons geeft wat we nodig hebben en voor ons zorgt. Onze dank komt alleen Hem toe!

Van harte welkom!