woensdag 10 november 2010

14 november - Doopdienst:Wij zijn meer dan overwinnaars


In Romeinen 8:37 zegt Paulus dat wij glansrijk zegevieren dankzij Jezus Christus. In de oudere vertaling (NBG51) staat "...meer dan overwinnaars..." In de verzen erna somt hij vervolgens op wat ons niet kan scheiden van de liefde van Abba God. En dat is samenvattend: Niets. Niets in de hele schepping (en daar ben je zelf ook deel van) kan je scheiden van de liefde van God. Dat is wat Jezus Christus voor ons heeft bewerkt. Hij is de Goede Herder die op zoek is gegaan naar de verloren schapen.

Het zegevieren waar Paulus het over heeft, roept de gedachte op dat het over een strijd gaat. Een gevecht. En dat klopt. In een andere brief schrijft hij ook dat onze strijd niet is tegen mensen van vlees en bloed, maar tegen Gods tegenstander. Volgens Paulus zijn we allemaal verwikkeld in deze strijd. Het is goed om ons bewust te zijn van onze positie in deze strijd. We zijn de winnaars dankzij Jezus Christus.  We zijn vergeven zondaars met als perspectief een geweldige toekomst die zich nu al laat zien, soms dwars door de duisternis heen. Niets zal God tegenhouden om zijn plan met ons te een goed einde te brengen, helemaal niets en niemand.

God wil dat wij en onze kinderen van zijn goede plan deel uitmaken en daarom worden er aanstaande zondag 3 kinderen gedoopt. Grian laat haar kinderen Nathnael(11), Jennifer(8) en Romy(5) op deze dag dopen om zo te laten zien dat zij met haar kinderen onder de bescherming van Gods verbond en beloften wil leven. Beloften die hij zeker waar zal maken!
Iedereen is van harte uitgenodigd dit mee te vieren. Welkom!