vrijdag 8 april 2011

Samenkomst zondag 10 april: Samen op de koninklijke weg


Zondag zal in deze samenkomst worden gepreekt uit Jesaja 35.
Het is een hoofdstuk over genade en bevrijding; bevrijding van zonde en bevrijding tot een nieuwe manier van leven. Dat vindt zijn uiteindelijke vervulling in het kruis van Jezus.
Het kruis geeft ons leven. Jezus kwam om ons te verlossen van ons zonde. Maar Hij gaf ons ook geestelijke zicht, gehoor en de mogelijkheid om te lopen. Hij geeft water aan droge harten. Hij verjaagt angst en ellende. Hij geeft vreugde en vrede. Zijn overvloedig leven schenkt Hij door het kruis.

Zijn sterven betekent vergeving van zonde, genade voor ons, en het betekent dat wij opnieuw geboren worden, een nieuw leven beginnen, waarin wij vol toewijding en overgave voor God leven. God volgen en elke dag kiezen voor een leven die draait om wat Zijn plan is met je leven. Koste wat kost, je oude mens achterlaten en in vrijheid leven van Zijn vrede, Zijn overvloed, en dit met iedereen delen.
We zijn op weg naar een nieuwe wereld, daar ligt onze toekomst, maar onze opdracht hier op aarde is een leven leiden dat God welgevallig is, dat past tegenover de Heer.
Paulus schrijft hier heel veel over in zijn brieven aan de verschillende gemeenten. Nergens staat dat het makkelijk zou worden, maar overal lees je hoe belangrijk het is te volharden, te blijven geloven, onwrikbaar te zijn in de hoop die het evangelie, het lijden en sterven van Jezus brengt, te blijven bidden en de liefde overal uit te delen. En de belofte is dat we door de Heilige Geest kracht zullen krijgen om alles vol te houden en te verdragen..

We zijn verlost, we zijn gered, door het kruis, het sterven van Jezus Christus. Amazing grace! Wat betekent het nu in jouw leven?

Je bent van harte welkom! En neem gerust zoveel gasten mee als je wilt. Na de samenkomst is er een lunch waar iedereen ook welkom is.
Tot zondag!