donderdag 9 december 2010

12 november: Helper in nood

Zondag gaat Jan Douwe preken uit 1 Koningen 17:17-24. Hij schrijft hierover zelf: "Elia is gevlucht uit Kanaän. Hij is in Sarefat bij een weduwe. Zij heeft geen man meer die voor haar zorgt. Maar midden in de hongersnood krijgt zij voldoende meel en olie. Dankzij God, dankzij haar vertrouwen op wat Hij belooft. Zo gaat zij het redden. Haar zoon mag opgroeien en haar later helpen. Wat is ze blij met Elia, de godsman. Wat is ze dankbaar naar de God van Israël.
Maar dan gebeurt het. Haar zoon wordt ziek en sterft. Nu is ze kansloos voor altijd. Is Israëls God zo, dat Hij eerst helpt en daarna haar laat vallen?
Elia vraagt het aan God en de HEER antwoordt. De jongen wordt opgewekt en mag leven.
Zijn moeder krijgt haar toekomst terug. Ze houdt een helper in de nood. Zo is God! Hij geeft een helper in nood.
Hij laat ons niet alleen. Jezus zal komen om naast ons te staan in een soms donkere wereld. God heeft het beloofd en doet wat Hij zegt, hoe anders de werkelijkheid ook lijkt."
Er is hoop. Hoe moeilijk het ook is, God is er.

Zondag zal de dienst extra feestelijk zijn: Chris, het zoontje van Niels en Joanne Hamming wordt gedoopt! Niels en Joanne zullen belijdenis doen van hun geloof, en willen daarbij ook door de doop van Chris laten zien dat zij met hem onder de bescherming van Gods verbond en beloften willen leven. Beloften die hij zeker waar zal maken!
Iedereen is van harte uitgenodigd om hierbij te zijn!
Na de dienst is er koffie en ben je ook welkom bij de gezamenlijke lunch.

Tot Zondag!