donderdag 30 december 2010

Oudjaarsavond: Gelukkig ben je als je schuld bekent


Het jaar is voorbij! De oliebollen zijn gebakken of gekocht, het vuurwerk ligt klaar.. We wachten af tot het middernacht is, en het nieuwe jaar zal gaan beginnen.
Dat is een mooi moment om als broers en zussen bijelkaar te komen in de samenkomst!
Jan Douwe wil dan preken uit Genesis 44, vooral verzen 11-13,16,17. Daar gaat het om de broers van Jozef, schrijft Jan Douwe. 'Zij moesten jarenlang leven met een afschuwelijk geheim. Nu komt de tijd dat ze alles opengooien. Dat brengt genezing, en verzoening. We leven in een tijd van geheimen. Denk maar aan wikileagues, die geheimen van de Amerikaanse regering bekendmaakt. Wanneer we terugkijken op 2010 is het goed om schoon schip te maken met alle geheimen die we hebben. Wanneer we alles erkennen en belijden aan God, geeft Hij rust en verzoening. Laten we ons verootmoedigen en ons laten doorgronden door God. En neem dan zijn genade en vergeving mee het nieuwe jaar in." Welkom!

Ook ben je van harte uitgenodigd voor de nieuwjaarsreceptie/ontmoeting, om 13.00 uur bij De Rank! Er zal snert, chocolademelk, etc. klaarstaan, en neem vooral alle overgebleven oliebollen en rolletjes mee. Ook zal daar dan de nieuwjaarsduik plaatsvinden, en erna de uitreiking van de cheque én de prijs voor degene die het meeste geld heeft ingezameld. Tot dan!