vrijdag 21 januari 2011

zondag 23 januari: Het oog van de christen

Aanstaande zondag wil Jan Douwe van 't Zand preken uit Matteus 6:19-34, en daaruit vooral vers 22-23:
Het oog is de lamp van het lichaam. Dus als je oog helder is, zal heel je lichaam verlicht zijn. 23 Maar als je oog troebel is, zal er in heel je lichaam duisternis zijn. Als het licht in jezelf verduisterd is, hoe groot is dan die duisternis!
Jan Douwe schrijft erover: "Ik wil het vooral hebben over het oog. Een van de grote kwalen van een Christen is zijn ogen. Wanneer je oog troebel is, zie je het leven niet helder. En dan zie je de toekomst ook niet duidelijk. Misschien ben je wel kortzichtig, doordat je schatten op aarde verzamelt. Of je ziet dubbel, doordat je 2 heren probeert te dienen. Of je ziet alles donker, doordat je je zorgen maakt over van alles. Christus wil je oog helder maken, zodat je goed kan zien. Hij laat ons zien wie we zijn en waar het leven om draait. Hij laat ons zien wat ons prioriteiten moeten zijn." Hij laat ons de toekomst zien. Fix your eyes on Jesus..

Van harte welkom!



Voor de kinderen die komen is er natuurlijk kinderkring, er zijn echter vanaf aanstaande zondag wijzigingen in de groepsindeling. Daarover is al een mail rondgestuurd, maar misschien is het voor de kinderen handig om dit ook alvast even thuis te noemen...
Mocht je de mail niet kunnen vinden of helemaal geen mail ontvangen, de info staat ook kort beschreven op de kidspagina. Tot zondag!