donderdag 3 februari 2011

zondag 6 februari - Helper in nood


Aanstaande zondag is het de jaarlijkse Hulpverleningszondag. Meer informatie hierover vindt u hier. Om daarbij aan te sluiten wil Jan Douwe van 't Zand preken uit 2 Koningen 2. Elisa wordt in dit gedeelte voorbereid op zijn taak om Elia op te volgen. Elisa wordt later bij uitstek de man die geroepen is om anderen te helpen. Maar voordat hij daartoe in staat is vraagt hij aan Elia of een deel van de Geest die op Elia was, ook op hem kan komen. Hij weet dat hulpverlening niet iets is wat hij zelf kan doen. Het is iets waarvoor we Gods Geest nodig hebben.
Er zijn zoveel plekken waar onze hulp nodig is! Ware hulpverlening is om mensen in contact te brengen met de Helper, want God is de enige ware Helper in de nood. Onze hulp komt van Hem alleen, wij zijn Zijn medewerkers (1 cor. 3:9). Het gaat verder dan alleen praten over Christus en hoe ongelooflijk veel Hij houdt van ons allemaal, en verder dan alleen laten zien wat jij belangrijk vindt. Fransiscus van Assisi sprak de mooie zin: 'Predik altijd het Evangelie- gebruik zo nodig woorden..' Het gaat verder en dieper dan we durven denken, want het is daar waar Gods geest ons laat zien wat we kunnen doen.
Vraag het God, wees bereid, sta klaar.. Wie kan jij helpen, en aan wie kan jij laten zien dat er Hulp onderweg is, Iemand die werkelijk kan troosten en redden..?

Welkom, en neem gerust andere mensen mee!